Izvor:
21.06.2019 u 17:18
0

ZAEV POKLEKAO PRED BORISOVIM: On je već dokazao veliko prijateljstvo!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ocenio je izjavu bugarskog premijera Bojka Borisova da "Makedonci treba da sazru da bi dobili datum za pregovore sa EU" kao dobrosusedsku, istakavši da je Borisov već dokazao veliko prijateljstvo.

– Ono što je poručio bugarski premijer Bojko Borisov je i te kako dobrosusedski, jer je on već pokazao veliko prijateljstvo u odnosu na Republiku Severnu Makedoniju u veoma važnim trenucima – izjavio je Zaev.

Kako je istakao, "oni su (Bugarska) avangarda u našoj borbi za dobijanje odluke o datumu za pristupanje u EU" i dodao da takve reči mogu da "učine da budemo pažljiviji i posvećeniji".

Zaev je naglasio da ne treba da zaboravimo da je postignut dogovor o prijateljstvu i da je pod tim prijateljstvom prihvaćeno da ćemo "raditi posvećeno ka budućnosti i da ćemo zatvoriti sva otvorena pitanja".

– Ubeđen sam da ćemo naći rešenje za otvorena pitanja koja su trenutno prisutna u javnosti – zaključio je Zaev.

Odnosi između Sofije i Skoplja ponovo su se pogoršali poslednjih nedelju dana, nakon što je bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva istakla da Bugarska neće pregovarati oko nacionalne pripadnosti Goce Delčeva, ustvrdivši da je on (Goce Delčev) Bugarin, te da od Severne Makedonije ne zahtevaju ništa više osim istine.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter