Izvor:
21.06.2019 u 20:08
0

SKOPLJE: Zaev je rekonstrukciju vlade najavio za nedelju!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najvio je da će u nedelju popodne dostaviti predlog parlamentu o rekonstrukciji vlade.

– Naša zemlja ova tri dana je domaćin ministrima finansija iz 15 zemalja, guvernera, trojici potpredsednika Svetke banke i dvojici potpredsednika Međunarodnog monetarnog fonda. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i to je razlog što nisam objavio predlog o rekonstrukciji vlade. Odluke su usvojene i u nedelju će biti dostavljene u Sobranju – izjavio je Zaev.

Paralelno s tim, kako je istakao, radi se i na drugom talasu promene, kojim će biti obuhvaćeni direktori i članovi upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzečima.

U odnosu na promene koje su u toku unutar njegove stranke (Socijaldemokratski savez), Zaev je informisao da ostaje da se imenuju potpredsednici stranke i još 20-tak predsednika opštinskih ogranaka.

Rekonstrukcija makedonska vlade je najavljena još početkom maja, nakon održavanja predsedničkih izbora u kojima je kandidat vladajuće stranke Socijaldemokratskog saveza Stevo Pendarovski pobedio sa veoma tesnim rezultatom u odnosu na kandidatkinju opozicionog VMRO-DPMNE.

Zaev je takve rezultate na izborimo ocenio kao opomenu od strane građana zbog manjkavosti u funkcionisanju državnih institucija, te je obečao građanima promene nakon izbora.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter