Izvor:
26.06.2019 u 09:06
0

RAMA: Opozicija se poigrava sa sudbinom Albanije!

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da se opozicija u Albaniji "poigrava" sa sudbinom te zemlje, i ocenio njen poziv na bojkot lokalnih izbora 30. juna kao antinacionalni plan u smeru blokiranja učlanjenja.

Rama je na izbornom mitingu u severnom albanskom gradu Tropoja rekao da opozicija "vrišti" jer sa plaši pravde, koja treba da važi za svakoga kada se budu otvorili pregovori sa Evropskom unijom.

– Oni vrište od straha, osećaju veliki strah od otvaranja pregovora sa EU, jer otvaranjem pregovora sa EU započinje novo poglavlje – kazao je albanski premijer.

Komentarišući odnose s predsednikom Albanije Ilirom Metom, on je rekao da je "Meta preduzeo institucionalno nasilje, i bacao molotovljeve koktele na institucije, Ameriku i Evropu".

Rama je u Tropoji bio dočekan protestom, došlo je do sukoba između demonstranata i policije. Prema navodima medija, o bezbednosti tokom boravka premijera u tom gradu bilo je angažovano preko hiljadu policajaca.

Osim u Tropoji, Rama je održao izborni miting i u Kuksu.

Albanski Izborni kolegijum pre dva dana nije uvažio odluku predsednika Ilira Mete o odlaganju lokalnih izbora u toj zemlji, te je potvrdio odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora koji su prvobitno bili zakazani za 30. juna.

Politička i institucionalna kriza u zemlji se produbila kada je albanski predsednik Ilir Meta odlučio da odloži izborni proces, rekavši da neće dozvoliti održavanje izbora bez opozicije, i izražio strahovanje o potencijalnim građanskim sukobima usled masovnih protesta opozicije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter