4°C

Beograd

PODGORICA: Mugoša tražila duži rok za pisanje presude!Sudija Višeg suda u Podgorici, Suzana Mugoša, zatražila je u skladu sa zakonskom procedurom, a zbog složenosti predmeta, produženje roka za pisanje presude prvostepeno osuđenima za pokušaj terorizma.

Zakonski rok od 60 dana za dostavljanje pisane presude grupi osuđenoj za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 20016., istekao je juče, a sudija Mugoša još nije dovršila taj posao.

Ona je stoga pisanim putem obavestila o tome predsednika Suda Borisa Savića i obrazložila da to nije uspela da učini zbog obimnosti i složenosti predmeta.

Iz Višeg suda je podgoričkom portalu CdM-u pojašnjeno da se Mugoša pozvala na zakonsku mogućnost da se u ovako složenim i obimnim predmetima taj rok može produžiti.

- Sudija Suzana Mugoša, u skladu sa zakonom, obavestila je predsednika Suda da, zbog obimnosti dokaznog materijala i složenosti predmeta, nije u mogućnosti da u zakonskom roku pisano izradi navedenu presudu - rekla je za portal Aida Muzurović, portparolka podgoričkog Višeg suda.

Prema njenim rečima rok za pisanu izradu presude propisan Zakonikom o krivičnom postupku propisuje rok od mesec dana po objavljivanju, a u složenim stvarima dva meseca po objavljivanju presude, s tim što može biti duži ukoliko o tome predsednik veća obavesti predsednika suda.

U ovom postupku optuženo je 13 osoba za planiranje više terorističkih akcija na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Oni su proglašeni krivim 9 .maja ove godine i osuđeni na ukupno 69 godina i sedam meseci zatvora, jer su, prema ojeni sudskog veća nesumnjivo počinili krivična đela koja im se stavljaju na teret.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar