Izvor:
16.10.2016 u 23:15
0

Isključeni Viber i WhatsApp: Demantovane glasine o tuči na glasačkim mestima

Uprava crnogorske policije demantovala je danas medijske navode o masovnim tučama na biračkim mestima u Rožajama.

U saopštenju se precizira da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, kada je A.D. iz Rožaja, ispred glasackog mesta O. Š. "25. maj", vređao predsednika Opštinskog odbora DPS, B.K. iz istog mesta, ali nije bilomasovne tuče.

Službenici Ođeljenja bezbednosti Rožaje su o događaju upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela, čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već o prekršaju.

Protiv A.D. će biti podneta prekršajna prijava.

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku delatnost naložila je svim telekomunikacionim operatorima da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa, koji su tokom dana upotrebljene za neželjenu komunikaciju sa korisnicima.

Prema nalogu Agencije, operatori su dužni da sprovedu tu meru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, koji predviđa da je komunikacije za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika.

Mogućnost korišćenja servisa kao što su Viber i WhatsApp biće isključena dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspenduje.

Kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože bezbedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter