0°C

Beograd

CRNA GORA: Ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima delovanja NATO!

Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima delovanja NATO, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Severne Makedonije, kao i prisustvo u misijama Alijanse, kazao je danas predsednik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru u Podgorici sa komandantom NATO savezničke komande za transformaciju Andreom Lanatom.

Đukanović je rekao da je zadovoljan povodom posete komandanta u trenutku kada Crna Gora sa ponosom obeležava dvogodišnjicu članstva u Alijansi.

- Crna Gora je u tom periodu, kao i tokom procesa pristupanja, prepoznala brojne šanse koje joj članstvo u tom klubu nudi, razumevajući odgovornost članstva i prihvatajući da je to jedina pouzdana perspektiva stabilnosti Jugoistočne Evrope - kazao je Đukanović.

On je dodao: „U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera i odgovornu članicu koja promoviše evropski i evroatlantski sistem vrednosti na ovom delu kontitenta”.

Izrazio je zadovoljstvo završetkom procesa integracije Crne Gore u NATO i zahvalio na podršci Savezničke komande u realizaciji aktivnosti za pristupanje i integraciju nacionalnog sistema u NATO tokom protekle dve godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/__cruelladevil

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar