CRNA GORA: Ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima delovanja NATO!

 

Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima delovanja NATO, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Severne Makedonije, kao i prisustvo u misijama Alijanse, kazao je danas predsednik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru u Podgorici sa komandantom NATO savezničke komande za transformaciju Andreom Lanatom.

Đukanović je rekao da je zadovoljan povodom posete komandanta u trenutku kada Crna Gora sa ponosom obeležava dvogodišnjicu članstva u Alijansi.

- Crna Gora je u tom periodu, kao i tokom procesa pristupanja, prepoznala brojne šanse koje joj članstvo u tom klubu nudi, razumevajući odgovornost članstva i prihvatajući da je to jedina pouzdana perspektiva stabilnosti Jugoistočne Evrope - kazao je Đukanović.

On je dodao: „U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera i odgovornu članicu koja promoviše evropski i evroatlantski sistem vrednosti na ovom delu kontitenta”.

Izrazio je zadovoljstvo završetkom procesa integracije Crne Gore u NATO i zahvalio na podršci Savezničke komande u realizaciji aktivnosti za pristupanje i integraciju nacionalnog sistema u NATO tokom protekle dve godine.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/__cruelladevil

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije - Žurka
02:30  Posle ručka