Izvor:
20.10.2016 u 19:55
0

ALARMANTNI VAPAJ PREDSTAVNIKA SRPSKE MANJINE: Srbi ugroženi u Sarajevu i Federaciji BIH!

Rukovodstvo Srpskog prosvetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" uputilo je danas otvoreno pismo o položaju srpskog naroda u Sarajevu i Federaciji BiH.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, pismo je upućeno na sve relevantne adrese političkih subjekata – učesnika u vlasti na svim niovima u FBiH i BiH.

Ovim pismom i javnim istupom, "Prosvjeta" traži da se od nadležnih da obezbede ravnopravni položaj svih naroda, pa tako i srpskog, na svim područjima BiH.

Na konferenciji su govorili predsednik Društva Savo Vlaški i predsednik Upravnog odbora Društva Dejan Garić.

– Namera nam je da ukažemo na velike propuste u sprovođenju odluke o konstitutivnosti, što su pokazali i rezultati popisa u BiH, gde je jasno vidljivo da je broj Srba na području FBiH, pa tako i Sarajeva, sveden praktično na nivo nacionalne manjine – rečeno je na konferenciji.

Tanjug
Foto: Twitter/njushoM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter