Izvor:
14.08.2019 u 10:58
0

JADRANSKO PRIMORJE: Otrovana deca životno ugrožena!

Deca koja su sa jahte na Hvaru prebačena u splitsku bolnicu i dalje su životno ugrožena, a uzrok trovanja je verovatno ugljen monoksid, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u KBC Split.

Devojčica i dečak su i dalje životno ugroženi, otkazuje im više organa i još se nalaze na respiratoru. Prema nalazima, povišen im je nivo karboksihemoglobina, što može biti posledica udisanja ugljen monoksida – rekla je doktorka Branka Polić.

Ona je rekla da vrednosti karboksihemoglobina u krvi dece nisu opasne po život, ali je dodala da se postavlja pitanje kolika je bila vrednost pre dolaska u bolnicu jer s vremenom nivo karboksihemoglobina pada.

Na pitanje koliko je stanje dece opasno, Polić je odgovorila da "kada je netko životno ugrožen, to znači da je ishod neizvestan".

Kako je saopšteno, troje odraslih bolesnika nisu vitalno ugroženi.

Najteže je stanje majke dece, dok su gradonačelnik italijanskog gradića i njegova supruga znatno bolje i oni su pušteni na kućno lečenje.

Doktor Ante Srzić je istakao da, na osnovu svih parametara, sa sigurnošću može da se kaže da nije reč ni o kakvom trovanju hranom.

Lekari KBC Split potvrdili su da je urađena obdukcija na telu Eugena Vinčija, ali su rekli da su rezultati u nadležnosti Državnog tužilaštva.

Zbog trovanja čiji uzrok još nije poznat, u utorak je na brodu kod Hvara umro italijanski preduzetnik Eugen Vinči, a još pet osoba s istog broda, od kojih dvoje dece, hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Božana Mandić‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter