Izvor:
20.08.2019 u 18:17
0

META: Albanci ključni faktor evroatlantske budućnosti CG!

Albanci su ključni faktor evroatlantske budućnosti Crne Gore, saglasili su se predsednik Albanije Iljir Meta i predsednik crnogorske opštine Tuzi Nik Đelošaj.

Albanci u Crnoj Gori i dalje će biti ključni faktor evroatlantske i evropske budućnosti ovog prijateljskog i važnog partnera za mir i stabilnost u regionu, saopšteno je nakon razgovora Mete i Đelošaja.

Meta je, kako se navodi, Đelošaju poželeo uspeh na poziciji predsednika opštine Tuzi, koju čini većinsko albansko stanovništvo.

On je, kako je prenela prištinska Koha, naglasio da pobeda Djelošaja na poslednjim lokalnim izborima u toj opštini, nije samo prilika za unapređenje lokalne vlasti, već i za pokazivanje liderskih veština Albanaca kroz saradnju i suživot s Crnogorcima i sa svim ostalim etničkim grupama.

Šef albanske države pohvalio je izvanredne tradicionalne odnose Albanije i Crne Gore kao uzor za celi region izrazio uverenje da će Albanci u Crnoj Gori i dalje biti ključni faktor ievroatlantske i evropske budućnosti te, kako je naveo, prijateljske zemlje i važan partner za mir i stabilnost u regionu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter