Izvor:
26.08.2019 u 14:18
0

SKOPLJE: Potpisana tri sporazuma sa S. Makedonijom!

Predstavnici vlada Srbije i Severne Makedonije potpisali su danas tri sporazuma, tokom zvanične posete premijeke Ana Brnabić.

Potpisani su sporazumi o uzajamnom priznavanju odobrena ovlašćenih pivrednih subjekata za sigurnost i bezbednost, kao i o fitosanitarnoj saradnji.

Takođe, potpisan je i Sporazum o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koji se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji.

U delegaciji Srbije koju je predvodila Brnabić, bili su i ministar trgovine, turima i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Privredne komore Srnije Marko Čadež, kao i zamenik direktora Uprave carina Veseli Milošević.

Brnabić je na zajedničkoj koneferencijii za novinare sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim rekla da će ti sporazumi obezbediti na najkonkretniji način da se poveća naša robna razmena, ali i razmena elektrosnkih usluga.

Ona je rekla da očekuje da će saradnja sa Severnom Makedonijom u oblasti digitalizacije i IT sektora predstavljati najbolju šansu da se poveća konkurentnost, obezbede veće plate i zadrže mladi u regionu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter