Izvor:
26.10.2016 u 01:42
0

Pukla tikva u HDZ: Ustaša Hasanbegović izvisio za ministra, pa odbio saborsku funkciju, Plenković mu rezignirano poručio da…

Bivši hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač biće, kako je rečeno danas, na čelu Odbora za vanjsku politiku Sabora, a bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je ponudu da vodi Odbor za obrazovanje, nauku i kulturu.

To je saopštio premijer Andrej Plenković, koji je i lider HDZ, posle sednice Predsedništva stranke, prenosi Hina.

– Zlatku Hasanbegoviću je bilo ponuđeno mesto predsednika saborskog Odbora za obrazovanje, nauku i kulturu, ali on to nije prihvatio. Meni je žao, mislim da je mogao da pruži doprinos, ali to je njegov izbor – kazao je Plenković, koji nije želeo da odgovori na pitanje novinara koje je bilo Hasanbegovićevo obrazloženje, kazavši kako to treba da pitaju bivšeg ministra.

Plenković je krajem prošle nedelje, tokom samita EU u Briselu, novinarima rekao da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu HDZ-ovih birača koji javno poručuju da izdajom smatraju to što Hasanbegović nije ponovo izabran za ministra.

– Vrlo sam jasno rekao da je na mandataru da izabere ministre. Kolega Hasanbegović je poslanik u Hrvatskom saboru, ostvario je respektabilan rezultat i imaće svoj prostor za delovanje. Ja u suštini ne vidim nikakav problem u tome – rekao je Plenković.

Hasanbegović je u hrvatskoj javnosti postao poznat u vladi Tomislava Karamarka tako što je negirao antifašizam, a koketirao sa ustašstvom, zbog čega je bio meta mnogih domaćih i inostranih kritika, a mnogi su tražili njegovu hitnu smenu.

Tanjug
Foto. Twitter/crna_gora_mne

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter