Izvor:
12.09.2019 u 07:57
0

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Dodik hoće da bude zapamćen kao neko ko je završio poslove za Srbe u BiH!

Lider bošnjačke SDA Bakir Izetbegović izjavio da je narod BiH stalno izlažen "kockarskim blefovima" srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik, kako kaže Izetbegović, "stalno ponavlja pretnje i uvrede" i "isprobava nerve".

Izetbegović je rekao da je na pregovorima o formiranju vlasti na državnom nivou u BiH, u prisustvu bivšeg šefa delegacije EU u BiH Larsa Gunara Vigemarka, Dodik u jednom momentu pred svima navodno rekao Bošnjaci ne mogu ništa, da nisu dovoljno snažni.

– Ja sam rekao: 'Kako ne možemo? Seti se '94. Armija RBiH nije izgubila nijednu bitku cele godine. Mi smo takav narod kojeg može bilo kakva sila da napadne, nemoj se igrati s takvim narodom- rekao je Izetbegović na N1 BiH.

On je dodao i da mu je žao "što se narod izlaže kockarskim blefovima Milorada Dodika".

– Mi smo davno mogli imati standard koji je 20, 30 odsto veći, daleko manji odlazak ljudi, jednu sigurnost, jednu relaksaciju odnosa da nije ovakve politike. On se kuraži da krene u nešto i da bude zapamćen kao neko ko je završio poslove za Srbe u BiH- dodao je Izetbegović.

Istakao je da ne želi bošnjačku državu koja je nuđena u Ženevi.

– Nema govora o tome, može biti samo reintegracija, ne dezintegracija, Bosne i Hercegovine kao države može biti samo više– smatra lider SDA.

Izetbegović je ocenio da su krize poput ove trenutne u BiH dobra stvar kako bi se "odmerili živci".

– Ponekad su krize neophodna stvar tako da se svi uvere gdje su im granice, šta se to smeju usuditi da urade. Momenat je da se povuče crta, pa da vidimo dokle je spreman ko da ide. Mi samo branimo ustavno-pravni sistem, vladavinu zakona. Spremni smo da idemo do kraja – politički, diplomatski, vojno braniti BiH- istakao je Izetbegović.

Izvor: B92
Foto: Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter