Izvor:
06.10.2019 u 17:45
0

DODIK: Nije realno formiranje vlasti do kraja meseca!

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da realno nisu ostvarive najave lidera SDA Bakira Izetbegovića da bi vlast na nivou BiH mogla da bude formirana do kraja meseca.

Bakir i njegove priče i termini…Zamislite kakva je to ozbiljnost kad on juče dolazi na sastanak na kome kaže da veruje da će se normalizovati odnosi, a ima samo jedan zahtev da Hrvati odustanu od promene Izbornog zakona, što je suštinski jedina stvar koju traže – rekao je Dodik.

Kako je rekao, on i SNSD, za razliku od Izetbegovića, nijednog trenutka ničim nisu uslovili formiranje vlasti.

Mi smo spremni da to učinimo odmah zarad dobrih kretanja prema EU. To je, naravno, izgubljeno. Izgubljen je tajming, koji je važan, kako u životu, tako i u politici – rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, proces formiranja vlasti na nivou BiH je mrcvarenje.

Prvo smo imali mrcvarenje kada je Bakir pokušavao da okupi muslimane oko sebe, jer su tada bile i neke druge grupacije oko SDP-a. Tada ni lider DF Željko Komšić nije bio s njim, ni predsednik SBB Fahrudin Radončić. Onda je nekako uspeo da to uradi i počeli su da postavljaju zahteve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu – rekao je Dodik.

On je podsetio da je napravljen sporazum između SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA da se u roku od 30 dana formira vlast, a onda od toga nema ništa.

Čujem pre neki dan da očekuje da će se realizovati sporazum, a u sporazumu piše da on važi 30 dana. Kako će se realizovati nešto od čega je prošlo već više od mesec dana. Zanimljivo, Bakir Izetbegović zabavlja ovaj narod – rekao je Dodik.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter