Izvor:
16.10.2019 u 20:58
0

JOHANES HAN: Potrebno je nagraditi dostignuća Severne Makedonije! (FOTO)

Evropski komesar Johanes Han izrazio je nadu da će lideri EU sutra ili u petak dati zeleno svetlo da se Severnoj Makedoniji ali i Albaniji odobri početak pregovora o članstvu.

On je to izjavio u Briselu posle sastanka sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom i šefom makedonske diplomatije Nikolom Dimovim.

Han je pozdravio dostignuća Severne Makedonije i atmosferu saradnje u parlamentu koju je sa svojim timom stvorio premijer Zaev, objavljeno je na sajtu Evropske komisije.

Mislim da kao Evropljani mi treba da odamo priznanje tim naporima i dostignućima – dodao je Han.

Evropski komesar je kazao i da bi otvaranje pristupnih pregovora za Severnu Makedoniju i Albaniju takođe bilo snažan signal i podsticaj za čitav region.

Ako svi napori koje je Severna Makedonija uspešno učinila ne budu valjano nagrađeni, onda, na primer, nema podsticaja ni za Srbiju i Kosovo da uđu u suštinski dijalog o budućnosti koegzistencije. Jedini pravi razlog da to učine je kredibilna evropska perspektiva – zaključio je Han.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter