Izvor:
12.11.2019 u 19:01
0

STRAHOVITO NEVREME DIVLJA HRVATSKOM: Najgore tek SLEDI! (VIDEO,FOTO)

Nestabilno vreme nastaviće se u toku noći i sutrašnjeg dana, a udari vetra na moru mogu dosegnuti brzine i do 130km/h.

Kako je bilo najavljeno, olujno nevreme pravi velike probleme u saobraćaju u većem delu Hrvatske, posebno na primorju, gde snažan vetar nosi sve pred sobom.

Na deonici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja važi zabrana saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicom i motocikle.

Na Jadranskoj magistrali mogući su odroni, pa se vozači upozoravaju da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima puta.

Olujni jugo izazvao je dramatične situacije na terenu. Čitalac Slobodne Dalmacije Zvonimir Kujundžić poslao je snimke poplavljene velike gradske plaže u Omišu.

– More se toliko diglo da je došlo do plažnih objekata! Jedan naš stariji sugrađanin komentarisao je kako se i pre znalo događati da poplavi plaža, ali baš ovoliko nikad do sad! Mislim da je 40 metara plaže od uobičajene morske linije nestalo – kazao je Zvonimir.

Vatrogasci su primili veći broj dojava zbog stabala koja padaju po saobraćanicama u Dubrovniku i u okolini grada.

U Dubrovniku je još tokom dana na meteorološkoj stanici Petka izmeren udar juga od čak 143 km/h.

Nešto pre 15 sati oluja je potopila i Split, gde, kako javljaju hrvatski mediji, lete stabla i kontejneri.

A, pala je i fasada s jedne splitske škole. Na Korčuli olujni vetar ruši stabla.

Pod jakim udarima vetra u Uvali Lapad sidro jedrilice jedva drži brod i veliko je pitanje hoće li izdržati. Nije poznato ima li koga na brodu s nemačkom zastavom. Reč je o jedrilici koja je već nekoliko dana usidrena u Uvali Lapad. Nije jasno zašto je skiper i dalje odlučio ostati na sidru na ovoj lokaciji s obzirom na tačnu vremensku prognozu koja je najavljivala vrlo jak jugo za danas.

Vremenske neprilike izazvale su i velike probleme na šibenskom području.

Na ostrvu Murter, Pirovac i okolini, kao i kod Rognoznice zabeleženo je grmljavinsko nevreme uz pljuskove, pa po kvadratnom metru izmereno čak 30 litara kiše.

Nestabilno i promenljivo vreme nastaviće se i tokom večeri, posebno u drugom delu noći i sutra tokom dana, kada lokalno može biti i izraženijih padavina praćenih grmljavinom i pljuskovima.

Udari sredinom sutrašnjeg dana na moru mogu dosegnuti brzine i do 130 km/h, zbog čega je Meteoalarm izdao najviše crveno upozorenje za morski deo županije i narandžasto za obalni deo, javio je šibenik-meteo.

Izvor: Srbija Danas
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter