Izvor:
10.05.2016 u 02:33
0

OSTAVKA MINISTRA zbog „dezinfekcionog sredstva“

Ministar zdravstva Rumunije je podneo ostavku zbog afere s nekvalitetnim sredstvom za dezinfekciju u bolnicama.

Ministar Patriciu Akimas-Kadariu je ostavku podneo jer su vlasti pokrenule istragu kojom treba da se utvrdi zašto je u 50 bolnica korišćeno nestandardno sredstvo za dezinfekciju.

Premijer Dačian Ćiolos je prihvatio ostavku i saopštio da će neko vreme on obavljati dužnost ministra zdravstva.

Rekao je i da želi da zdravstvo bude bezbednije, da se suzbiju bolničke infekcije pacijenata i da se sprovede reforma uprava zdravstva. Vlasti su u subotu pretresle bolnice i farmaceutsku firmu "Hexi Pharma" koja je bolnice snabdevala detinficijensom za pod i ruke.

"Hexi Pharma" je saopštila da je njen dezinficijens privremeno povučen iz upotrebe, iako je "najbolji na tržištu".

Međutim, provera u 25 bolnica je pokazla da s tim dezinficijensom ima problema jer je razređen, objavili su mediji. U Bukureštu je u petak protestovalo nekoliko stotina ljudi zbog skandala u zdravstvu čije je finansiranje oskudno, lekari odlaze u inostrantvo, a korupcija i ilegalna naplata usluga su učestali.

Izvor:Beta
FOTO:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter