Izvor:
27.11.2019 u 09:37
0

JOŠ SE SABIRAJU ŽRTVE U ALBANIJI Za sada 29 mrtvih, ne zna se broj nestalih! (VIDEO)

Smrću 25-godišnjeg Samira, koji je preminuo jutros od povreda zadobijenih u zemljotresu i pronalaskom tela njegovog oca u ruševinama u Tumanu, broj žrtava razornog zemljotresa u Albaniji popeo se na 29..

Broj nestalih još uvek nije poznat, a rano jutros je nastavljeno pretraživanje ruševina.

Ambasador Srbije u Albaniji Miroljub Zarić je za Tanjug rekao da je ambasada u kontaktu sa srpskom spasilačkom ekipom i da su raspoređeni kod šatorskog naselja u Tumanu, gde su najveća razaranja i gde je najveći broj žrtava.

Tu počinju spasilački rad.

– Prema najnovijim informacijama 27 ljudi je poginulo. Na žalost broj žrtava se iz sata u sat povećava. U toku je vanredna sednica Vlade Albanije na kojoj se ocenjuju do sada preduzete mere i dalje aktivnosti. Ocena premijera (Edija Rame) je da je država učinila sve što je bilo u njenoj moći. On je iskoristio termin da su to bili istorijski napori da se što pre saniraju posledice ove velike prirodne katastrofe – rekao je Zarić.

Dodaje da među poginulima i povređenima nema srpskih državljana i nema pripadnika srpske zajednice koji žive u Albaniji.

VANREDNO STANJE U TIRANI I DRAČU: Albanija čeka nove potrese tla!

– Sinoć smo proveravali sa nadležnim organima u Tirani i Draču da li među povređenima i poginulima ima srpskih državljana i potvrdili su nam da nema. Takođe, među pripadnicima srpske zajednice koja živi u Albaniji nema žrtava niti su njihovi stanovi i drugi objektio oštećeni – naveo je ambasador.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije juče je odlučio da uputi 13 pripadnika Specijalističkog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina u Albaniju.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter