5°C

Beograd

NI TRUNKE KRIVICE NI KAJANJA Boki 13 i njegova ekipa uzeli milione evra i sad se prave da ne znaju ništa


Optuženi biznismen u aferi "Reket" Zoran Milevski - Kičeec na prvom je ročištu u ovom predmetu priznao krivicu, dok su bivša šefica Specijalnog tužilštva Katica Janeva i šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 izjasnili da se ne oseća krivima, prenosi portal a1on.

Janeva je na pitanje da li se oseća krivom kategorično izjavila "da ne oseća ni trunku krivice".

Sudija u skopskom Krivičnom sudu Vaska Nikolovska Masevska je razdvojila predmet za Milevskog, koji je izjavio i da je svestan posledica zbog priznanja krivice.

Za aferu "Reket" javnost je saznala nakon što je italijanski list "La Verita" na svom sajtu objavio prisluškivane razgovore između Bokija 13 i skopskog biznismena Jordana Kamčeva od koga je iznuđeno 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Nakon što je makedonskog tužilaštvo pokrenulo istrage protiv Jovanovskog i Milevskog, list "La Verita" je objavio nove delove prisluškivanih razgovora u kojima se čuje i glas Katice Janeve koja se obraća biznismenu Kamčevu rečima "da ne brine i da će sve biti ok".

Ubrzo nakon toga istraga je proširena, a Janeva uhapšena nakon što je šeifica skopskog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Vilma Ruskoska izjavila da tužilaštvo poseduje dokaze koji ukazuju da je i Janeva umešana u ovu aferu.


Izvor: Tanjug

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar