Izvor:
08.12.2019 u 11:26
0

BiH: U toku pripreme za premeštanje migranata iz Vučjaka!

Premeštanje migranata iz kampa Vučjak u Bihaću, u Federaciji BiH, trebalo bi da počne u ponedeljak, ako je suditi prema dogovoru državnog vrha i kantonalnih vlasti.

Ako sve zaista počne i završi se u najboljem redu, Crveni krst i policiju čeka veliki posao.

Službenici Međunarodne organizacije za migracije danas su na terenu, i vrše se pripreme za premeštaj migranata, a što uključuje pripremu privremenih smeštaja, te adaptaciju lokacije u Blažuju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona saopštilo je da će službenici policije u ponedeljak postupiti onako kako bude odlučeno.

Iz policije za sada ne mogu da govore o sutrašnjim potencijalnim aktivnostima, a nisu mogli ni da potvrde ni da negiraju da je premeštanje migranata ucrtano u plan za ponedeljak.

Crveni krst neće direktno učestvovati u iseljenju migranata, ono što će raditi jeste da ostane u službi humanosti, a to je podela hrane, vode i odeće.

Ako se Vučjak zaista isprazni, Crveni krst, odnosno mobilni timovi u Bihaću, nastaviće da pomažu migrante gde god ih primete, kazao je predstavnik Crvenog krsta Bihać Selam Midžić.

Takođe, ako se Vučjak ukloni, Crvenom krstu predstoji premeštanje kontejnera i drugih pomagala na drugu lokaciju,a to bi zbog teškog vremena moglo da traje danima.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/cbs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter