Izvor:
26.11.2016 u 21:39
0

NACISTIČKA PREDSEDNICA: Kolinda se slikala SA USTAŠKOM ZASTAVOM!

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom, piše index.hr.

Kako se navodi, profesor u Torontu Tihomir Janjiček je objavio fotografiju sa hrvatskom šeficom ispred koje je postavljen hrvatski barjak sa prvim belim poljem u šahovnici.

Janjiček se obratio javnosti i objavom na Fejsbukum u kojoj je naveo da je zastavu postavio uz lično dopuštenje predsednice.

– Predsednica je videla zastavu i kako se na fotografiji može videti, svojeručno je pridržala zastavu. Čestitam predsednici na njenom iskrenom hrvatstvu. Ovaj primerak zastave je moj lični primerak i kupljen je u Zagrebu i u to vreme je bila zvanična državna zastava Hrvatske. Ova zastava okuplja sve Hrvate, u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i širom sveta, gde god se nalazili – napisao je Janjiček.

Index.hr je ranije pisao da je grb sa prvim belim poljem trajno postao ustaški amblem koji je iz upotrebe uklonjen pošto su fašisti poraženi u Drugom svetskom ratu, kao i da je za vreme SFRJ Hrvatska koristila grb s prvim crvenim poljem, koji se posle osamostaljenja očuvao i kao simbol Republike Hrvatske.

B92
Foto: Twitter/NCYIGIT1907© ‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter