24°C

Beograd

Žena koja je raskrinkala Tuđmana: Zbog (raz)otkrivanja tajnih računa, hrvatska bankarka godinama MALTRETIRANA!

Hrvatska bankarska službenica Ankica Lepej je 1998. godine dokazala da je bivši hrvatski predsednik Franjo Tuđman imao skrivene račune.

Ona je izjavila danas na 17. godišnjicu Tuđmanove smrti, da su zbog toga ona i muž ostali bez posla, porodica godinama maltretirana i da sada živi u socijalnom stanu.

Prema pisanju hrvatskog portala Index.hr, Lepej, koja se smatra prvim uzbunjivačem u Hrvatskoj, otkrila je skrivene račune Tuđmana kada je nakon njegove izjave da jedva živi od ženine penzije, proverila preko matičnog broja bankovno stanje Tuđmanovih u zagrebačkoj banci i otkrila veliki novac.

Prema njenim rečima, kada je te informacije dostavila Jutarnjem listu, krenula je "hajka" i ponuđena je novčana nagrada da se otkrije krtica iz banke, nakon čega je ona priznala šta je uradila i dobila otkaz.

Kako kaže, opet bi sve isto uradila, a njeno otkriće je "do temelja" uzdrmalo Tuđmanov režim.

- Ćutljive javnosti se ni jedna vlast ne boji. Ljudi kao da ne razumeju da imaju pravo da se bune kada stvari oko njih nisu dobre. Nimalo ne cene svoju individualnu slobodu, a bez nje nema ni slobodnoga društva - rekla je Lepej.

O pokojnom hrvatskom predsedniku, nema ni jednu lepu reč.

- Nemam ni jednu dobru reč za njega kao ni pre 20 godina - kazala je Lepej.

Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar