Izvor:
15.12.2016 u 21:45
0

Velika kriza trese zemlju: Sednica izborne komisije izazvala buru!

Sastanak Državne izborne komisije, koja teba da razmatra prigovore stranaka na nepravilnosti u izbornom procesu tokom vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji 11. decembra, prekinut je kratko nakon početka, ali je potom nastavljen.

Sve to dodatno povećana, inače, veliku napetost. Očekivanja su, ipak, da će građani Makedonije večeras saznati ko je definitivno pobednik poslednjih izbora.

Predsednik DIK Aleksandar Čičakovski je sastanak prekinut nakon svađe dvoje članova koji su se sporili o tome koji materijal to telo sme da koristi kao dokazni,

– izbornu kutiju ili zapisnik Biračkog odbora.

Komisija je, inače, trebalo da zaseda u utorak, ali je satanak odložen za danas zbog straha od protesta nezadovoljnih pristalica opozicione SDSM.

Iz bezbednosnih razloga danas je sedište DIK obezbeđeno zaštitnom ogradom.

Inače, najviše prigovora je DIK-u stiglo upravo iz te stranke i albanskog pokreta BESA, koja je nakon ovih izbora praktično druga po veličini partija Albanaca u Makedoniji posle DUI Alija Ahmetija, inače, tradicionalnog koalicionog partnera aktuelne vladajuće VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog.

Komisija je do sada odbila šest prigovora pokreta BESA, preostala su još dva, a osam prigovora predala je i SDSM.

Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter