6°C

Beograd

Photo: Wikipedia/Printscreen

Izvor: Tanjug

PREMIJER RS: Ustavni sud se boji gradnje gasovoda!

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je odluka Ustavnog suda BiH politička, jer predstavlja strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina-Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne BiH.

Višković je ukazao da je političko Sarajevo poseglo za odlukom Ustavnog suda BiH zato što se u Federaciji postavlja pitanje, s obzirom na to da je u pitanju ruski gas, "kako ćete vi to raditi, vi ćete gasovod položiti u zemlju, pa će od toga Republika Srpska naplaćivati i vi ćete od toga zarađivati", prenosi RTRS.

BUGARSKA NEĆE EVRO! Radev: Pašće nam standard

- Od toga nema ništa. Mi smo večeras ovđe da građanima kažemo da ovaj put idemo do kraja, da BiH vratimo na Dejtonski put, a sve ovo što imamo poslednjih 20 godina je van Dejtonskog mirovnog sporazuma, rekao je Višković u Doboju, gde učestvuje na tribini “Odgovornost za buducnost” koju organizuje tamošnji SNSD.

Ukazavši da se Srpska bori za ustavnost i zakonitost, za BiH u dejtonskim okvirima, kao i da nema nikakvih separatističkih ideja, kako se impicira, Višković je poručio da je legalno pravo srpskog naroda i institucija da se bore za svoj interes.

BOCAN-HARČENKO: Rusija neće praviti podele na Zapadnom Balkanu! (VIDEO)

Premijer RS je ocenio da je delovanje Ustavnog suda BiH neustavno.

"Nonsens u samoj rečenici da Ustavni sud BiH neustavno deluje, ali nažalost, to je istina", rekao je Višković.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti