15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HappyBSC

GALOPIRA BROJ ZARAŽENIH U HRVATSKOJ: 418 zaraženih, 36 novoobolelih od juče

Imamo 36 novo potvrđenih, ukupno 418 bolesnika. 3932 testiranja, na respiratoru 10 bolesnika, izjavio je na press konferenciji hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Tri hrvatska vojnika koji se nalaze u Litvaniji imaju koronavirus, 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati, dodao je ministar Beroš.

Hrvatska je juče donela čitav set privrednih mera u borbi protiv posledica zaraze koronavirus, uključujući i isplaćivanje minimalne plate svim zaposlenima u firmama koje budu imale finansijskih problema. Plate će država isplaćivati tri meseca u iznosu od 3200 kuna ili oko 420 evra. Odlučeno je da se odgodi i plaćanje PDV-a za preduzetnike koji će se suočiti sa poslovnim teškoćama, a i najavljeno je da će država davati beskamatne kredite od 1.000 -25.000 evra sa odgodom plaćanja rata, kako bi pomogla privredi kada posrne usled epidemije.

Od ponedelja u Hrvatskoj je snazi mera zabrane kretanja izvan mesta prebivališta. Prodavnice još rade, sa smanjenim radnim vremenom, a škole i vrtići su zatvoreni do daljnjeg. Stanovništvu se preporučuje ostanak u kućama.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti