Izvor:
25.12.2016 u 22:51
0

Novi rat na pomolu? Turska uputila tenkove i tešku artiljeriju na granicu sa…

Turske vlasti su uputile dodatnu artiljeriju i oklopna vozila na granicu sa Sirijom, gde vlasti žele da preuzmu kontrolu jednog uporišta džihadista ID.

Nekoliko tenkova i vojnih transportnih vozila sa najmanje deset komada artiljerije upućeno je u Oguzeli i Karkamis, na jugoistoku Turske odmah kod granice sa Sirijom, javila je turska državna agencija Anadolija.

Turska je rasporedila tenkove pošto je u toku zatvaranje obruča oko mesta Al Baba, uporišta džihadista u Siriji kod granice s Turskom.

Turska vojska je od ulaska u Siriju pomogla pobunjenicima da isteraju pripadnike Islamske države iz nekoliko mesta, kao što su Džarablus, Al Rai i Dabik, a sada je usmerila snage na Al-Bab.

Ankara je u avgustu pokrenula ofanzivu na severu Sirije kako bi potisnula džihadiste Islamske države i kurdske borce od tursko-sirijske granične zone.

Beta
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter