Izvor:
26.12.2016 u 04:33
0

Posle ponovljenih izbora: Vladajuća stranka trijumfalno proglasila pobedu!

Stranka VMRO-DPMNE proglasila je pobedu na ponovljenim izborima u tetovskom selu Tearce u Makedoniji.

Kako prenosi MIA, predstavnik te partije Antonio Milošoski naveo je na društvenim mrežama da je njegova stranka "odbranila vođstvo od oko 300 glasova".

Portparol Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Petre Šilegov rekao je da je pobeda VMRO-DPMNE na tim izborima "simbolična".

– Poslušaćemo poruku koju su poslali birači iz Tearcea, koja je ista kao i poruka ostalih građana. Imaćemo odgovornu vladu, koja će omogućiti demokratske promene u zemlji i institucije koje će odgovoriti na potrebe građana. Na početku ove mini kampanje, rekao sam da je ovo glasanje uglavnom simbolično i da neće uticati na to ko će formirati vladu – kazao je on na konferenciji za novinare.

MIA navodi i da se očekuje konferencija za novinare Državne izborne komisije tokom večeri, na kojoj će biti objavljeni rezultati ponovljenih izbora.

Odluku o ponavljanju izbora na tom biračkom mestu doneo je Upravni sud, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u redovima VMRO s obzirom na vrlo tesan rezultat, koji su dve partije osvojile nakon izbora 11. decembra – 51:49 poslaničkih mesta u korist te stranke.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, kako navodi makedonska televizija Sitel, glasalo je 402 od ukupno 714 upisanih birača, što je za dva glasa manji odziv nego pre dve nedelje.

Na izborima u tom selu 11. decembra glasalo je 714 birača, a VMRO-DPMNE osvojio je svega četiri glasa više od SDSM-a.

Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter