25°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Blic.rs

GRADONAČELNIK ODBRUSIO MILU: Dok je Herceg Novog Srbija ima more!

Vlada Crne Gore odlučila je u ponedeljak da selektivno otvori granice, a po toj odluci u Crnu Goru je i dalje zabranjen ulazak građanima Srbije i BiH.

OVO MORATE PROČITATI

OGLASIO SE JOANIKIJE: Milo nam je ponudio da likvidiramo sami sebe!

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, lečiće nas moji učenici!

MIGRANTI OTVORILI NOVU RUTU KROZ BOSNU Strah u podgrmečkim selima!

HRVATI OPET POHRLILI U ŠOPING U SRBIJU

PUTIN RAZBIO ZAPADNE AGENTE Imamo genetsko oružje za masovno uništenje! (VIDEO)

SRPKINJA LJUBICA JE NAJLEPŠA ŽENA KONTINENTA! Zvanično proglašena za Miss Evrope!

Ukoliko se stvore uslovi do ponedeljka otvoriće se granice Crne Gore i sa Srbijom i BiH. Svakako će se otvoriti. Ako se to ne sada, onda će u petak, ili sledećeg ponedeljka. Zato sam pozvao ljude iz Srbije i BiH da ne nasedaju na provokacije - kaže predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Vlada Crne Gore odlučila je u ponedeljak da selektivno otvori granice, a po toj odluci u Crnu Goru je i dalje zabranjen ulazak građanima Srbije i BiH.

Katić je osudio tu odluku i istakao da je to napravilo štetu ne samo Herceg Novom nego i celom primorju.

- Imajući na umu to da je Crna Gora pred otvaranjem granica ovo je tendenciozno napravljeno da bi se na neki način produbljivala kriza koja je u Crnoj Gori. U mnogome ekonomija zavisi od ovih država posebno kada je turizam u pitanju. Ovo je neka vrsta portebe da se zategnu odnosi koji su bez potrebe zategnuti. Da li zbog izbora u Crnoj Gori koji će biti u septembru ili oktobru... Verovatno je vlasti potrebno još zaoštravanja - istakao je Katić.

On je rekao da je Herceg Novi grad koji je uvek širom otvorenih ruku dočekao turiste iz Srbije, BiH, Republike Srpske...

- Za Herceg Novi se kaže da je drugi Beograd na moru, u tom smislu sam i pozvao ljude da ne nasedaju na provokacije nego da ponovo dođu. Ovde je veliki broj ljudi, vikendaša i onih koji imaju svoje apartmane, vikendice. Već je puno ljudi ovde, ne bi ovo trebalo da poremeti te odnose koje imamo sa braćom u Srbiji i BiH - rekao je predsednik ove opštine.

Katić je istakao i da ne razume kako su crnogorski studenti organizovanim letovima otišli za Srbiju koja za razliku od Crne Gore nije "korona free", dok sa druge strane državljanima Srbije nije dozvoljeno da uđu u Crnu Goru.

 

Spremni povoljniji aranžmani

Govoreći o ovogodišnjoj sezoni Katić je rekao da turiste iz regiona očekuje najviše tokom jula i avgusta, dok će kasnije u septembru i oktobru imati turiste iz Rusije i zapadne Evrope.

- Mi smo dali preporuku hotelijerima i privatnim izdavaocima, ugostiteljima da smanje cene za 30 odsto u odnosu na prethodne godine. Napravljeni su paket aranžmani, smanjuju se cene i biće značajno pristupačnije nego prethodnih godina što je za očekivati – zaključio je Katić i dodao da je prethodne godine ubedljivo najveći broj stranih sezonskih radnika bio upravo iz Srbije i BiH.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti