21°C

Beograd

Photo: spc

Izvor: HappyBSC

RASPOP ŠOKIRAO NAROD CRNE GORE Pročitajte šta je sve izgovorio Miraš Dedeić

Vođa organizacije koja sebe naziva Crnogorska pravoslavna crkva Miraš Dedeić, tvrdi da Srpska pravoslavna crkva nije crkva crnogorskog naroda i države, a mitropolitu Ruske pravoslavne crkve Ilarionu poručuje da bi bolje bilo da se bavi muzikom, a manje crkvom.

ŠOK SNIMAK! Pogledajte kako je izveden napad na vođu kavčana (VIDEO)

Maraš je to rekao reagujući na izjavu mitropolita RPC Ilariona da Srpska crkva nije strana crkva, već crkva crnogorskoga naroda, da ateisti pokašavaju da osnuju crkvu, da crnogorske vlasti podmuklo deluju protiv Srpske crkve i progone je, braneći organizovanje masovnih litija u vreme epidemije korona virusa i da im je na savesti pritvaranje epsikopa Joanikija.

On je pozvao mitropolita RPC Ilariona da sve u vezi sa tzv. CPC proveri u arhivu RPC I posredstvom ambasade Rusije u Podgorici.

- A kao muzičaru predlažem mu da se više bavi muzikom, a manje crkvenom politikom i istorijom - naveo je Miraš u odgovoru mitropolitu Ilarionu.

Tvrdi da upravo Srpska crkva progoni I, kako kaže, slovo C u azbuci a kamo li, Crnogorsku crkvu.

- I ne samo da se zaverila protiv naše crkve nego i protiv države koju kleveće i protiv nje predvodi masovni ustanak kojemu tepa litije i molebani... - naveo je Miraš, preneo je portal RTCG.

Komentari korisnika (2)

Saska

Prava crkva je u srcu!

Saska

Verujte u Isusa Hrista i zivite moralno, to je sve sto je potrebno!


Ostavite komentar

Povezane vesti