20°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Alo.rs

MILAN KNEŽEVIĆ: Đukanovića ne zanima turizam, već tranzit kokaina

Jedan od idera DF-a o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori i sumanutim potezima vlasti Crne Gore prema Srbiji

To je uličarski pokušaj da se Srbija predstavi kao jedino žarište koronavirusa u regionu. Očigledan je svojevrstan vid frustracije zbog sve intenzivnije sabornosti srpskog naroda gde god da živi. Na ovaj način crnogorski režim demonstrira nemoć i šalje jasnu poruku ko generiše tenziju i na izraženoj srbofobiji ulazi u izbornu kampanju - ovako Milan Knežević, jedan od lidera DF-a, komentariše odluku vlade Crne Gore da Srbima zabrani ulazak u tu zemlju.

On kaže da bi voleo da građani Srbije j Republike Srpske letuju u Crnoj Gori, ali posle najavljenog institucionalnog progona srpskog naroda i SPC od strane Mila Đukanovića, uopšte neće biti začuđen ukoliko srpski turisti odaberu neku drugu destinaciju.

OVO MORATE ZNATI

BORIM SE PROTIV GRUPE VEOMA ZLIH LJUDI! SVI STE NJIHOVE ŽRTVE i oni su OPASNOST ZA SVET!

ATENTAT NA MENE JE NARUČEN IZ CRNE GORE! Mi se borimo za prava SVIH GRAĐANA I TO NEKIMA SMETA! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO U SREDU OD 22 ČASA! NIKADA ISPRIČANA ŽIVOTNA PRIČA IVICE DAČIĆA U "GLAMUR SPECIJALU"! (VIDEO)

- Iako sam uveren da većina naših turističkih radnika srpske turiste doživljava kao najdraže goste i smatra da smo isti narod, plašim se da će ova sezona biti najgora otkad pamtimo - kaže Knežević za medije. Zbog njegovih stavova, koje čvrsto zastupa, kriminalne organizacije planirale su atentat na Milana Kneževića. Pored njegovog dvorišta, u večernjim satima, kamere su snimile muškarca sa silikonskom maskom na licu.

 Nemam pravo na strah. Svojoj braći sam rekao na koga sumnjam i njihova obaveza je, ukoliko se meni nešto desi, da me osvete po principu „glava za glavu“ - kazao je Knežević.

Zašto Milo Đukanović baš sada zaoštrava odnose sa Srbima u Crnoj Gori, ali i sa Srbijom?

 Milu Đukanoviću je potrebno da pred svaki izborni ciklus nametne temu „ugrožene“ crnogorske nezavisnosti, koju jedino on može odbraniti. U vreme prošlih izbora nezavisnost je, navodno, bila ugrožena od Rusije, u vreme ovih izbora biće ugrožena od Srbije, iako ceo svet vidi da je upravo Đukanović najveća pretnja za crnogorsku nezavisnost.

Uskoro počinje turistička sezona, znači li to da su Srbi nepotrebni?

- Đukanovića uopšte ne zanima kakva će biti turistička sezona jer je tranzit kokaina njegov zaštitni brend. Sve dok budemo mogli da švercujemo kokain, do tada će nam i trajati ovakva privatna država. Turisti iz Srbije, Rusije i Republike Srpske su najzastupljeniji u Crnoj Gori, čine 60 odsto od ukupnog broja onih koji letuju ovde.

Na koji način vlast u Crnoj Gori opstaje toliko godina?

- Pojedini srpski politički predstavnici u Crnoj Gori misle da će svi njihovi problemi biti rešeni ako postanu ministri i visoki državni funkcioneri u Đukanovićevoj vladi, a da sve ostane isto ili još gore. Vlast ih posle pokazuje predstavnicima međunarodne zajednice kao mečke po vašarima. Upravo su takvi, režimski politički predstavnici Srba dvehiljaditih godina zauzimali najvažnije funkcije u tadašnjoj vladi Filipa Vujanovića i oni su omogućili formiranje sekte poznate kao CPC.

Dobro, šta je bio njihov interes?

- Oni su omogućili i stvaranje Dukljanske akademije nauka i umetnosti, pozivali na obračun s Vojskom Jugoslavije i pripremili logistiku za obračun sa srpskim jezikom, a evo danas i sa SPC. Zauzvrat su dobili stanove, sitne privilegije i prolazna zadovoljstva, zbog kojih i danas živi ta izdajnička ideja da je bolje pomoći Đukanoviću nego ga pobediti.

Može li crnogorska opozicija, takva kakva jeste, pobediti aktuelni režim?

- Nemam dilemu da opozicija u jednoj ili dve kolone sigurno pobeđuje DPS, a to je podjednako obaveza i političara i građana.

Jednom ste pomenuli model „žirafa“, šta je to?

- Mislim da bi Srbija trebalo da zamrzne imovinu crnogorskih tajkuna koji finansiraju i promovišu antisrpstvo u Crnoj Gori. Njihov model funkcionisanja je poznat kao „žirafa“, glava im je u Srbiji, a noge u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti