14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Klix.ba

BIH TONE U SKANDALIMA: UHAPŠEN FEDERALNI PREMIJER ZBOG AFERE RESPIRATORI!

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, suspendovani direktor Civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić sprovedeni su u zgradu Tužilaštva BiH u Sarajevu.

Oni su u sedištu Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine proveli više od 23 sati nakon što su krajem jučerašnjeg dana došli na saslušanje u vezi sa aferom "Respiratori".

Premijer Federacije BiH, Solak i Hadžić nisu samo zadržani u prostorijama SIPA-e kako je to ranije potvrđeno, nego su uhapšeni i imaju status osumnjičenih.

Oni su sedište Državne agencije za istrage i zaštitu napustili u vozilima SIPA-e.

SIPA je ranije, po naredbi Tužilaštva BiH, izvršila pretres i oduzimanje dokumentacije iz više lokacija, uključujući centralu Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u Sarajevu i Mostaru te sedište kompanije "Srebrena malina" u Vogošći.

Računi firme "Srebrena malina" su u međuvremenu blokirani, a Vlada FBiH suspendovala je 12. maja Solaka sa mesta direktora Federalne uprave civilne zaštite, ali je nastavio primati platu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti