Izvor:
09.01.2017 u 18:41
0

Dodik poručio na DAN REPUBLIKE SRPSKE: RS vratiti izvorna ovlašćenja, ili sledi…

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Srpska primarno zainteresovana da joj se vrate izvorna ovlašćenja predviđena Dejtonskim mirovnim sporazumom, te poručio da je, ukoliko to ne bude moguće, niko je neće zadržati u BiH.

"Pošto su ta ovlašćenja ukidana odlukama visokih predstavnika mimo Dejtonskog sporazuma, a koji je kršen i odlukama stranih sudija, Srpska je odlučna da afirmiše svoja izvorna Dejtonska ovlaštenja", rekao je Dodik novinarima ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

On je podsetio da se danas proslavlja 25 godina Republike Srpske i da to govori da je Srpska uspela da opstane u gotovo nemogućim uslovima i okolnostima ogromnog međunarodnog interevencionizma koji je protkan i đelovao na bazi bošnjačkog idealizma o tome kako BiH treba da izgleda.

"Danas, 25 godina posle, Republika Srpska je odlučna da živi svoj život kao država i odlučna je da u skladu sa Dejtonskim sporazumom upražnjava svoja izvorna prava", rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska smatra da je to njeno međunarodno pravo i da mešetarenje međunarodnih predstavnika i stranih sudija u Ustavnom sudu BiH "ne može biti mjera naše slobode".

"To je mera neslobode za nas i zato ćemo mi odlučno odbaciti svaki pokušaj nametanja kvazi odluka donesenih u Ustavnom sudu BiH", rekao je Dodik.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter