6°C

Beograd

Photo: INSTAGRAM

Izvor: Alo.rs

NE ZNAJU DA STANU: Posle odlaska Miloševića u Knin, Hrvati sada traže još nešto od Pupovca!

Oglasio se Andrej Plenković.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je danas da je "dobro i normalno" što je potpredsednik Vlade iz redova SDS S Boris Milošević prisustvovao obeležavanju policijsko-vojne akcije Oluja i najavio da bi on sam u septembru išao u Varivode gde je posle Oluje ubijeno 16 srpskih civila.

- Poslate poruke su primerene početku nove faze, pre svega odnosa hrvatskog naroda i srpske manjine u Hrvatskoj. Šaljemo signal o uključivom društvu koje zna što je to pomirenje. Na tom tragu dobro je da Pupovac kao čelnik SDS S-a ode u Škabrnju. Sve su to gestovi i iskazivanje pijeteta prema žrtvama koje to nedvosmisleno zaslužuju - rekao je Plenković.

OVO MORATE ZNATI: 

NEČUVENO! PLAVA GROBNICA POSTALA PLAŽA: Na mestu gde počivaju srpski vojnici Grci postavili ležaljke!

BRNABIĆ O VAKCINI i početku nove ŠKOLSKE GODINE!

BRNABIĆ: Odlazak Borisa Miloševića u Knin je ponižavajuće!

IMA ŽRTAVA! Teška saobraćajna nesreća na auto-putu Beograd-Niš!

Dodao je da sve što rade, rade radi hrvatskog društva i da će insistirati na dijalogu sa Srbijom, prvenstveno što se tiče zaštite prava Hrvata kao manjine u Srbiji i da budu adekvatno zastupljeni na nivoima izvršne vlasti, u skladu sa bilateralnim sporazumom.

- Odabrali smo parlamentarnu većinu s ljudima s kojima smo već sarađivali, koja će biti homogena, podržavati Vladu, a to podrazumeva i nakon 25 godina od kraja rata nove korake i gestove koje pokazuju Hrvatsku kao samosvesnu državu koja je rešila sve strateške ciljeve i svojim političkim potezima može biti primer ostalima - rekao je on u Sinju.

Još je jednom ponovio da je ovo novi korak.

- Rekao sam da ću obaviti određene gestove, iskazati poštovanje prema žrtvama u Domovinskom ratu. To je već puno puta napravio Tomo Medved u brojnim mestima gde su stradali Hrvati. Ove godine on će biti u Gruborima, a izgledno je da bih ja krajem septembra otišao u Varivode - rekao je Plenković.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti