2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

TUŽILAŠTVO IMA DOKAZA NA PRETEK: Optuženi za otmicu i svirepo ubistvo mladog Brčaka ostaju u pritvoru

Četvorica optuženih za otmicu i brutalno ubistvo Edina Zejćirovića iz Čelića ostaju i dalje u pritvoru. Njima je trenutno suđenje u toku, a očekuje se da će Tužilaštvo Brčko distrikta u ovom postupku izneti 300 dokaza.

Postupajući po predlogu Tužilaštva Brčko distrikta tamošnji Osnovni sud produžio je pritvor Suanu Haliloviću, Samidu Šabanoviću, Nihadu Hukiću i Suvadu Djedoviću, optuženima za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz novembra prošle godine, prenosi Srpskainfo.

– Njima je trajanje pritvora produženo za još dva meseca imajući u vidu krivična dela za koja se terete, a koja su posebno teška s obzirom na način izvršenja i posledice i jer bi, kako je ocenjeno, njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda. Dokazana opasnost od bekstva dodatni je razlog za produženje pritvora drugooptuženom Šabanoviću, koji je neposredno po izvršenju krivičnih dela bio nedostupan organima gonjenja – naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta, prenosi Klix.

Koncem prošle godine javnost ostala je zgrožena na činjenice koje su nadležni istražni organi izneli u slučaju koji je vezan za otmicu i brutalno ubistvo Edina Zejćirovića.

Kako je navedeno u potvrđenoj optužnici, spomenuta četvorka je optužena da je 17. novembra 2019. godine od oko 18:30 pa do 22 sata, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, u sastavu grupe oteli, a potom do smrti pretukli i mučili Zejćirovića.

Prema optužnici, njega je Djedović telefonom najpre pozvao u ugostiteljski objekat Stela, gde su ga namamili u vozilo Halilovića, a potom ga vozeći se po gradu udarali tražeći da prvooptuženom vrati dug od skoro dve hiljade KM.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU: Počeo sastanak s Fabricijem na Andrićevom vencu

SRBI ZBUNJENI NAKON PRELASKA GRANICE "Već su nam dali papir za nadzor iako je rečeno posle 18 h, pominjali su i KAZNE"

SEĆATE LI SE DEČAKA KOME SU UKRALI KUPINE? Priča sada ima srećan kraj

Beograd tražio da se zakonom reguliše rad električnih trotineta, subvencije i za bicikle

– Zaustavivši se na obali reke Save kod naselja Vučilovac, sumnja se da su oštećenog izvukli iz vozila na nasip i zajedno nogama i pesnicama udarali po telu i glavi usled čega se skotrljao sa nasipa. Šutirajući ga, gazeći i sve to naizmenično snimajući telefonskim aparatom osumnjičeni su Zejćirovića nastavili udarati da bi ga drugooptuženi šutirajući u glavu bacio u Savu – detalji su optužnice.

Među brutalnim detaljima, Tužilaštvo Brčko distrikta dalje navodi da se optuženi terete da su Zejćirovića nastavili mučiti i nakon što ga je Djedović izvukao iz vode i to Hukić udarcima elektrošokerom u glavu, Halilović pritiskanjem prsta šake kombinirkama i uriniranjem po njegovom ležećem telu, a Šabanović udarcima nogu i ponovim bacanjem u reku.

– Nanevši mu teške povrede glave i grudnog koša od kojih je oštećeni bio vidljivo polomljen, krvav, natečen i bespomoćan na tom pustom mestu, svesni da se u takvom stanju može utopiti, optuženi su na to pristali, bezosećajno seli u vozilo i odvezli se – zaključuje se u optužnici.

Optuženima je 10. juna ove godine pred Osnovnim sudom u Brčkom počelo suđenje, a tamošnje Tužilaštvo u ovom predmetu bi trebalo izneti 300 dokaza.

Tužilaštvo Brčko distrikta tokom zadnjih meseci istovremeno procesuira više slučajeva najtežih krvnih delikata, koji su se u vrlo kratkom vremenskom razmaku desili na ovom području krajem prošle i tokom ove godine.

– Radi uspešnog vođenja krivičnog postupka u kazneno-popravne zavode upućen je veći broj osumnjičenih odnosno optuženih osoba. Šestorica od njih optužena su za krivična dela ubistva, od čega petorica za ubistva na svirep način. Pored optuženih u slučaju Zejćirović, za svirepo ubistvo optužen je i Dalibor Jovičević koga se tereti da je početkom godine udarcima tvrdim predmetom- delom automatske puške lišio života oca Slavka Jovičevića, dok je Dušan Ilić optužen za ubistvo Slavena Marčete izvršeno automobilom u maju ove godine – naveli su iz tužilaštva.

Zastupanjem optužbe u slučajevima ubistava Tužilaštvo Brčko distrikta bi tokom suđenja moglo izvesti više od 500 dokaza pribavljenih u izuzetno opsežnim i složenim istragama okončanim u proteklih nekoliko meseci.

– Među dokazima su i predmeti korišteni pri izvršenju krivičnih dela za koje je Tužilaštvo u optužnicama predložilo trajno oduzimanje. To su: automobil “pežo 607”, mobilni telefon i klešta – vlasništvo optuženog Halilovića te automatska puška marke CZ s dva okvira od po 30 metaka i nož metalnog sečiva, za koje je podnesen predlog za oduzimanje od optuženog Jovičevića – naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Iako nije u vlasništvu optuženog Ilića, nego preduzeća Zoka Plastika d.o.o. Brčko, Tužilaštvo je predložilo oduzimanje i automobila “audi”, ocenivši da to zahtevaju interesi opšte sigurnosti i morala.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar