Izvor:
09.02.2017 u 20:47
0

DODIKOV APEL SRPSKIM STRANKAMA: „Napustite sve BIH institucije“!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas sve srpske stranke u BiH, koje su u koaliciji sa Strankom demokratske akcije Bakira Izetbegovića, da bez odlaganja napuste zajedničke institucije BiH, a najkasnije do isteka roka predviđenog za mogućnost obnove postupka protiv Srbije.

Dodik je poručio da SDS, PDP i NDP ne treba da čekaju da bošnjački politički vrh donese odluku o pokretanju nelegitimne tužbe protiv Srbije.

– Ukoliko Izetbegović ostane pri svom stavu i podrži reviziju postupka protiv Srbije, pozivam SDS, PDP i NDP da trajno napuste zajedničke institucije BiH, što će učiniti i predstavnici SNSD-a. Mislim da oklevanje stranaka takozvanog Saveza za promjene ohrabruje samog Izetbegovića u ovom, po regionalnu stabilnost, riskantnom i potpuno nepotrebnom potezu – upozorio je predsednik Rerpublike Srpske.

Dodik je ocenio da revizija tužbe protiv Srbije, koju najavljuje Izetbegović, apsolutno neprihvatljiva i pogubna po buduće odnose u samoj BiH, ali i u regionu.

– BiH ni u prvom postupku, koji, takođe, nije bio legitiman, nije imala relevantne dokaze protiv Srbije, tako da apsolutno ne verujem da je u međuvremenu došlo do bilo kakvih ''novih'' dokaza. Ali, ovo što je naumio bošnjački član Predsedništva je jak dokaz da oni kojima su ''usta puna'' BiH uporno i sistematično rade upravo na njenom rušenju, ili bar na pokušaju isterivanja svih nemuslimana iz BiH – istakao je Dodik.

Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter