Izvor: Tanjug
02.12.2020 u 10:38
0

CRNA GORA: Prvi put nakon 30 godina bira se vlada bez DPS-a

Prvi put nakon 30 godina u crnogorskom parlamentu će se danas i narednih dana, a možda i dva, razmatrati izbor nove vlade u kojoj neće biti DPS-a, čiji je lider aktuelni rpedsednik Milo Ðukanović.

Sudeći prema izjavama predstavnika parlamentarnih stranaka poslednjih sedmica upravo je to razlog zbog kojeg se očekuje da će vlada mandatara Zdravka Krivokapića dobiti potrebnu većinu, uprkos mnogim neslaganjima sa načinom na koji je ona formirana, kao i izborom pojedinih njenih članova.

OVO MORATE ZNATI

Najjača solarna oluja u prethodne tri godine-oluja-u-prethodne-tri-godine

IZ AMSS POZIVAJU NA OPREZ: Magla kod Palića, Loznice, preko Crnog Vrha

AGENT DEA RAZOTKRIO DILERE: Detalji akcije u kojoj su u Španiji uhapšena dvojica Srba

VEĆI POREZ NA KUĆE I STANOVE ZA BEOGRAĐANE U 2021.GODINI: Evo koliko će biti POSKUPLJENJE

BURNA NOĆ U BEOGRADU: Hitna pomoć intervenisala 118 puta!

To je potvrdio i potpredsednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić, parlamentarne stranke čiji će lider Dritan Abazović biti jedini političar u novoj vladi.

-Mi smo se okupili da bi smenili Demokratsku partiju socijalista i prekinuli zaduživanje, rasprodaju resursa, imovine- rekao je Adžić.

Vlada će, kaže, biti posvećena građanima, a ne liderima.

Adžić je saopštio da su iz tog pokreta mandataru Zdravku Krivokapiću sugerisali da Vesna Bratić, zbog stavova koje deli javnost, ne bude kandidat za ministra prosvete, nauke, kulture i sporta.

URA, kako je rekao, nije zadovoljna određenim personalnim rešenjima za ministre u novoj vladi, kaže Adžić i dodaje da smatra da pojedini ljudi nije trebalo da budu na spisku ministara buduće vlade.

-U tom aspektu i URA je nezadovolja, ne konceptom, ali u personalnom smislu svakako…- rekao je Adžić za crnogorski Javni servis TVCG.

SVE O KORONI

TIODOROVIĆ O NOVIM MERAMA: Ovo nije zaključavanje! Evo šta očekuje građane Srbije za vikend

ZA VIKEND SE SVE ZATVARA: Kafići, tržni centri i frizerski saloni neće raditi od petka do ponedeljka!

U ŠUMADIJI KORONA NE JENJAVA: U Kragujevcu 390 novoobolelih, Topoli 52, Aranđelovcu 44

Vladimir Martinović iz Demokratske Crne Gore kaže da od današnje rasprave očekuje da ona bude u duhu demokratije, argumentovana argumentovana i sa novim trendom crnogorskog parlamenta kad je reč o kulturi dijaloga.

I Martinović smatra da je mandatar preuzo odgovornost za personalni sastav vlade, ali i za ono što su plan, program i ciljevi vlade.

-Sve ono što je uspeh ili neuspeh ove vlade isključivo je odgovornost gospodina Krivokapića. Što se nas tiče, parlament će imati isključivo ustavnu funkciju, da će se po prvi put desiti da parlament neće biti protočni bojler za usvajanje odluka- rekao je Martinović.

-Kad imate jednopartizam 30 godina, onda su i očekivanja građana visoka. Za kratak se period ne može sve dovesti u idealnu ravan, ali ako građani vide promene, znaće da to cene…- rekao je Martinović.

Marko Kovačević iz Demokratskog fronta (DF) rekao je da je izvesno da će vlada biti izglasana i da veruje da ne može biti iznenađenja.

-Mogu da se pouzdam samo u poslanike koalicije Za budućnost Crne Gore. To ne znači da nemam poverenja u druge, ali za ove mogu da tvrdim -rekao je.

SVE O SPORTU

DODATNI MOTIV ZA POBEDU NAD HOFENHAJMOM: Prvo mesto u gupi Zvedzi puni kasu

KARAKTER KAKAV TENIS NE PAMTI: A zbog Noleta je otišao u penziju!

VAŽNA ODLUKA ZA BELI SPORT: Novak čuo velike vesti, biće mnogo rigorozno!

Iako je, kaže, bilo razlika u periodu sastavljanja vlade, veruje da će na kraju svi biti zadovoljni.

Prema njegovim rečima, nova vlada bi u simboličnom smislu rebalo da povuče ili izmeni i dopuni Zakon o slobodi veroispovesti, o čemu je govorio mandatar u ekspozeu.

-On je doduše rekao da su potrebne izmene i dopune. Mi u Novoj smatramo da je zakon potrebno potpuno povući, kako bi se Srpska pravoslavna crkva (SPC) dovela u ravnopravan položaj s drugim verskim zajednicama u Crnoj Gori-rekao je Kovačević. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter