Izvor:
15.02.2017 u 22:33
0

Udružili se sa NATO protiv Putina: HRVATI ŠALJU VOJSKU NA GRANICU SA RUSIJOM

Hrvatska bi već ove godine trebalo da se uključi u NATO-ovu operaciju "Enhanced Forward Presence" pod američkom jurisdikcijom, čije će sedište biti u poljskom gradu Ožiš, saznaje Jutarnji list. Reč je o multinacionalnoj vojsci pod zapovedništvom SAD-a u čijem će sastavu uz američke biti britanski i rumunski vojnici.

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/turski-tenkovi.jpg?m=1472035637

Na zahtev Amerikanaca njima bi trebalo da se pridruži i jedna hrvatska jedinica višecevnih raketnih bacača SVLR 122BM-21 GRAD. Jednu jedinicu čine tri VBR sistema. Američka strana smatra da bi im SVLR 122 dobro došao kao vatrena potpora pešačkim jedinicama. Prema neslužbenim informacijama, tri VBR sistema zajedno s posadama trebalo bi da budu poslati u Poljsku krajem godine. Naravno, pre nego što ih pošalju njihovo slanje trebalo bi da odobri Sabor.

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/lansiranje-rakete.jpg?m=1472021264

Odluka o slanju NATO-ovih snaga u baltičke države Litvaniju, Estoniju, Letoniju i Poljsku, uz samu granicu s Rusijom, donešena je tokom NATO samita u Varšavi u cilju ojačavanja istočnih granica saveza od mogućeg udara Rusije.

Hrvatska je izrazila spremnost da učestvuje s do jednom pešačkom četom u okviru nemačke borbene grupe koja će biti raspoređena u Litvaniji, uz preduslov donošenja odluke Sabora o tome. U Ministarstvu obrane naglašavaju da je “učestvovanje u sklopu ojačane prednje prisutnosti komplementarno i s ambicijom Republike Hrvatske u izgradnji i održavanju sopstvene međunarodne verodostojnosti i odgovornosti i bitno doprinosi daljnjoj izgradnji političkog i vojnog kredibiliteta Republike Hrvatske unutar NATO saveza, kao i povećanju interoperabilnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske”, piše Jutarnji list.

Foto: Twitter/InUSANews.com

foto: Flick.hr

Foto: Twitter/Spaceflight Now

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter