Izvor:
18.02.2017 u 05:02
0

NATO U CRNOJ GORI: Tri broda uplovila u barsku luku!

Tri broda stalne NATO grupe za čišćenje mina koju čine poljski brod "Kontraadmiral Saveri Černicki", španski "Duero" i nemački "Rotvajl", uplovila su danas u luku Bar u okviru posete mornarici Crne Gore.

Ova poseta, saopstilo je ministarstvo odbrane u Podgorici, ima za cilj jačanje pomorske bezbednosti, kao i saradnje i partnerstva NATO-a i Crne Gore.

Tokom posete biće održana zajednička vežba NATO grupe i crnogorske mornarice.

Kapetan fregate Aleksander Urbanović, kazao je novinarima da će zajednička vežba s pripadnicima crnogorske mornarice biti prilika da se razmene znanja i iskustva, ali i unaprede sposobnosti i saradnja.

Ova grupa brodova, kao jedinstvena celina, deluje uglavnom u Sredozemnom i Crnom moru, a specijalizovana je za operacije čišćenja mina i drugih ubojnih sredstava zaostalih iz ratova tokom 20. veka, prenosi Hina.

Crna Gora bi trebalo da postane članica NATO nakon što se dovrši postupak ratifikacije njenog protokola o pristupanju u svih 28 zemalja članica.

Tanjug.rs
Foto: Twitter/RussiaInsider

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter