Izvor:
18.02.2017 u 15:03
0

Čavić: DOK HAG NE ODBIJE REVIZIJU, INSTITUCIJE U BIH NA ČEKANJU!

Predsednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić najavio je sinoć jednu vrstu blokade funkcionisanja BiH sve dok MSP u Hagu, kako očekuje, ne odbije zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred tim sudom.

Savez za promene će, rekao je Čavić, u naredna dva-tri dana zauzeti konačan stav o učešću njihovih predstavnika u institucijama BiH, a lično misli da sve dok sud u Hagu ne odbije apelaciju dotle će funkcionisanje institucija BiH biti na čekanju.

"Neka BiH bude na čekanju, to je Izetbegovićeva volja. Nije dobro ovo što je napravio. Ne može Sakib Softić da predstavlja institucije BiH", kazao je Čavić.

Ponovio je da će NDP podneti Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv Izetbegovića i Softića istog dana kada se uputi zahtev za reviziju tužbe.

"Ovo može da izazove veoma ozbiljne posledice po međuetničke odnose. Ovo je podsticanje na konflikt, jezik mržnje… i ponovno vraćanje u prošlost, umesto da se bavimo reformama, zaustavimo ljude da ne idu iz zemlje. S onima koji misle da im politička budućnost može da bude izgrađena na prošlosti ne želim da imam posla", istakao je Čavić.

On smatra da je odluka o podnošenju zahteva za reviziju atak protiv dejtonske BiH i da država, a ne nevladine organizacije, može da podnosi tužbu protiv jedne države, prenela je Fena.

"Ne mislim da je to razumno i pametno, 10 godina nakon presude koja postoji pokretati spor ponovo protiv Srbije. Mesec i po dana uoči održavanja predsedničkih izbora u toj zemlji je politička tempirana bomba, montirana da eksplodira upravo pred izbore u Srbiji", ocenio je Čavić, dodajući da je Izetbegović" na ovaj način blokirao i BiH".

Čavić je rekao da "posle svih ovih inicijativa u proteklih godinu dana, koje su nas vraćale unazad i proizvodile konfliktnu situaciju BiH, po mom ubeđenju ovo je suvišno i nepotrebno".

Naglasio će da će Izetbegović biti odgovoran za blokadu funkcionisanja BiH, koja će, kako tvrdi, sigurno uslediti.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/informativaba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter