Izvor: kurir
18.01.2021 u 09:32
0

Broj inficiranih korona virusom u Crnoj Gori i dalje je visok

Broj inficiranih korona virusom u Crnoj Gori i dalje je visok, izjavila je danas epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZ) u Podgorici Marija Božović.

Ona je kazala da u Crnoj Gori nema žarišta i eksponencijalnog rasta, ali da se ne može govoriti o drastičnom smanjenju broja novoobolelih.

Prema njenim rečima, novozaraženo je 20 do 30 odsto od broja analiziranih uzoraka.

OVO MORATE ZNATI

Frilenseri na sastanku danas sa premijerkom Anom Brnabić

DANAS SAHRANA ŽRTAVA TROSTRUKOG UBISTVA: Porodica se potresnim rečima oprašta od Bisere i njenih roditelja

MIKA ALEKSIĆ DANAS PRED TUŽIOCEM: Vlasnik škole glume osumnjičen da je napastvovao PET svojih učenica

ZA STARIJE ĐAKE NASTAVA PO MODELU IZ SEPTEMBRA

ZAVRŠEN RASPUST: Evo kakva pravila važe na početku drugog polugodišta – ko nastavu prati uživo, ko onlajn

„To je neki trend koji je bio i u prethodnom 14-odnevnom periodu, za nijansu niže, ali ne možemo da kažemo da je smanjen drastično broj oboljelih“, kazala je Božović.

Govoreći o nedavno ublaženim merama, Božovićeva je rekla i da se redovno prati epidemiološka situacija u zemljama regiona, te da vlada kada donosi mere uzima u obzir više faktora.

„Epidemiolozi su uvek za restriktivnije mere, ali kao i u svetu ne donosimo mi konačnu odluku, već vlada, pri čemu vlada sagledava situaciju shodno više kriterijuma“, rekla je.

Kad je reč o vakcinisanju, ona kaže da se imunizacija preporučuje i da će biti dobrovoljna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter