Izvor:
22.02.2017 u 23:00
0

Oglasio se Izetbegović, opet provocira Beograd: I TE KAKO IMAMO PRAVA DA TUŽIMO SRBIJU!

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i dalje tvrdi da Sakib Softić ima legitimaciju da "u ime BiH poduzima sve pravne radnje u vezi s tužbom BiH, koje su propisane Statutom i Pravilima Suda".

Jedna od tih pravnih radnji, prema tumačenju Izetbegovića, je i radnja pokretanja postupka revizije presude od 26. februara 2007. godine.

U saopštenju za javnost, Izetbegović navodi da je Softić kao pravni agent BiH u tužbi protiv tadašnje SRJ imenovan odlukom Predsedništva BiH 4.oktobra 2002.godine i da ovom odlukom "nije propisano bilo kakvo ograničenje mandata".

Za Izetbegovića, ova odluka i dalje je službeni stav Predsedništva BiH. Bošnjački član Predsedništva BiH tvrdi, da u Statutu i Pravilima Međunarodnog suda pravde ne postoji ni jedna odredba koja nalaže da postupak revizije presude mora biti praćen novom odlukom nadležnog organa države kojom se nanovo imenuje agent.

Izebegović smatra da je pravno neutemeljena teza predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića da je neophodno da Predsedništvo BiH donese novu odluku o pokretanju postupka revizije i da Softić nema legitimaciju.

Pismo koje je Ivanić juče posredstvom specijalnog izaslanika uputio Međunarodnom sudu pravde, u kojem je osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, za Izetbegovića je u direktnoj je koliziji "sa legalnom i legitimnom odlukom Predsedništva BiH iz 2002. godine i predstavlja neustavno delovanje u svrhu komuniciranja privatnih stavova".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter