6°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Alo.rs

SKANDAL TRESE Crnu Goru: Trudnicama davali pogrešan lek!

Medicinska sestra greškom, napravila rastvor u koji je umesto glukoze stavila cink-oksid.

Tri trudnice u ponedeljak ujutro su iz podgoričkog doma zdravlja hitno su transportovane u Klinički centar Crne Gore nakon što su pogrešno testirane na parametre šećera u krvi zbog čega im je pozlilo. Naime, umesto glukoze primile su cink-oksid.

NE PROPUSTITE

AKCIJA BEOGRADSKE POLICIJE! Uhapšen osumnjičeni za uzgoj marihuane u ilegalnoj laboratoriji

ŠEST UDESA TOKOM NOĆI: Hitna pomoć imala pune ruke posla

AMSS: Jutros umeren saobraćaj, opreznija vožnja na mestima gde su radovi u toku

Kako je rečeno, trudnicama je u ponedeljak medicinska sestra greškom, napravila rastvor u koji je umesto glukoze stavila cink-oksid. Pošto su popile smesu, trudnicama je pozlilo i hitno su prevezene u Klinički centar na ispiranje želuca i hospitalizaciju.

Iz Doma zdravlja je rečeno da se "propust dogodio", te da će više informacija saopštiti naknadno. U Kliničkom centru su potvrdili da su sve tri žene juče otpuštene kući, dobrog opšteg zdravstvenog stanja.

Test opterećenja na šećer trudnice rade u šestom mesecu zbog postojanja rizika na gestacijski dijabetes.

JASENOVAC USTAŠKA KLANICA

OVA PRIČA O USTAŠKIM ZLODELIMA ČUPA SRCE! Časne sestre su nam u dečjem logoru davale hleb sa tucanim staklom

Rođak srpskog genija za Hepi TV: Nikola NIKADA nije rekao da je HRVAT, pa ubili su mu preko 90 članova porodice!

INTERVJU! MARKO PIPIĆ (14), DARIN BRAT: Naš narod ne sme da zaboravi Jasenovac

Naređeno da se najstrože sankcionišu odgovorni

Direktorica Klinike za ginekologiju Vesna Čolaković kazala je da su trudnice 48 sati bile pod budnim okom perinatologa, te da su laboratorijske analize rađene dva puta.

Kategorična je da ta smesa cink-oksida nije mogla da utiče na plod, jer su žene bile u odmakloj trudnoći.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović naložila je da se sprovede detaljna analiza i disciplinski postupak, te najstrože sankcionišu oni koji su odgovorni zbog toga što je trima trudnicama u Domu zdravlja Podgorica, u zdravstvenom objektu Blok pet, dat pogrešan lek.

- Ceo slučaj će se detaljno ispitati, odgovorni strogo sankcionisati, u cilju da se takvi slučajevi više neće i ne smeju dešavati - poručila je ona.

Cink oksid je obično u obliku belog praha, gotovo nerastvoriv u vodi. Ima široku upotrebu kao aditiv u brojnim materijalima i proizvodima, kao što su plastika, keramika, staklo, cement, guma.

Prekomerno izlaganje cink-oksidu može izazvati tegobe slične gripu sa simptomima metalnog ukusa u ustima, glavobolju, groznicu, drhtavicu, bolove, stezanje u grudima i kašalj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar