Izvor: Tanjug
02.03.2021 u 15:56
0

SKANDAL NA CETINJU! „UA, IZDAJNICI, NIJE OVO SRBIJA“! Crnogorci uklonili trobojku sa groba kralja Nikole! (FOTO)

Delegacija crnogorske vlade položila je venac na grob kralja Nikole na Ćipuru kod Cetinja, povodom 100 godina od njegove smrti.

VESTI DANA

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS U SARAJEVU: Predaja 10.000 vakcina za građane BiH

VERNICI SLAVE SVETOG TIRONA: Ispoštujete jedan običaj u kuhinji

KONTIĆ RANJEN U NIKŠIĆU: Uboden tri puta!

Revoltirani građani su ga ubrzo zatim uklonili i sa njega skinuli trobojku. Delegaciju vlade predvodio je premijer Zdravko Krivokapić, a polaganje venca je tokom intoniranja himne proteklo uz zvižduke okupljenih građana. Građani su skandirali „Nije ovo Srbija“. Čuli su se i povici „Ua izdajnici“.

Skup je obezbeđivao veliki broj pripadnika policije, koji su bili u kordonu između delegacije vlade, okupljenih građana i Dvorske crkve na Ćipuru u kojoj se nalaze posmrtni ostaci kralja Nikole.

Grupa građana okupila se na Cetinju, u znak protesta zbog polaganja venca na grob kralja Nikole.

Kralj Nikola Prvi živeo je u izgnanstvu i nije dočekao da se vrati u Crnu Goru.

Umro je 1. marta 1921. u Kap Antibu, u Francuskoj, sahranjen u italijanskom gradu Sanremu, u Ruskoj crkvi, gde je počivao do 1989. kada su njegovi posmrtni ostaci preneseni na Cetinje, u Dvorsku crkvu na Ćipuru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter