Izvor:
24.02.2017 u 21:47
0

STRAVIČAN ZLOČIN: Kćerka komandanta OVK ubijena sinoć zbog svedočenja? (foto)

Bleranda Curi, kćerka nekadašnjeg lokalnog komandanta takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), ubijenog prošle godine, stradala je noćas u saobraćajnoj nesreći u Kosovu Polju, a prištinski nevnik "Bota sot" njihovu smrt povezuje sa svedočenjima pred sudom za zločine OVK.

RTS prenosi pisanje tog lista da je vozač Amir Salihu, koji je uhapšen, prema saopštenju kosovske policije prošao kroz crveno svetlo i pregazio Blerandu Curi, koja je neduho zatim preminula.

Navodi se da je njen otac i nekadašnji lokalni komandant Bedri Curi ubijen hicem u glavu godinu dana ranije, u misterioznom ubistvu koji su kosovski mediji povezivali sa njegovom navodnom željom da o zločinima koje su pripadnici OVK počinili protiv političkih protivnika svedoči pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

Bedri Curi je, takođe, bio spreman da svedoči o zarobljavanju i likvidaciji pripadnika Vojske Jugoslavije tokom rata na Kosovu.

On je, navodno, učestvovao u ovom zločinu, a naređenje za likvidaciju vojnika izdao je Ajvaz Beriša, poznat i pod ratnim nadomkom "komandant Tigar".

RTS navodi da je problem zaštite svedoka jedan od ključnih izazova sa kojima će se suočiti Specijalni sud za zločine OVK, s obzirom da je čitav niz potencijalnih očevidaca u slučajevima protiv Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja nestajao ili pod misterioznim okolnostima odustajao od svedočenja.

Podseća se da su o pretnjama svedocima Savet bezbednosti UN u više navrata, bezuspešno, upozoravali glavni tužioci Haškog tribunala Karla del Ponte i Serž Bramerc.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter