Izvor:
26.02.2017 u 01:49
0

Linta osudio uvredljive nalepnice protiv Srba u Vukovaru!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je večeras da ponovna pojava uvredljivih nalepnica u Vukovaru protiv pripadnika srpske zajednice predstavlja "još jedan u nizu dokaza da su brojni sledbenici ratnih zločinaca Ante Pavelića i Franje Tuđmana odlučili da je konačno došlo vreme da se Hrvatska potpuno očisti od Srba".

U Vukovaru su se pojavili plakati sa iscrtanim stablom na koje su obešeni ljudi i natpisom na engleskom "Srpsko porodično stablo", kao i sa slikama Ante Pavelića.

"Od jeseni 2013. godine, kada je započelo razbijanje i skidanje dvojezičnih tabli u Vukovaru, traje nova faza u procesu rehabilitacije ustaštva i ustaške ideologije. Očigledno je da su proustaške snage dobro razumele da sramna ćutnja međunarodne zajednice na jačanje nacifašizma u Hrvatskoj znači prećutnu podršku da zagoračaju život preostalim Srbima do tolike mere da moraju da se isele ili asimiluju", naveo je Linta u saopštenju.

Linta je uputio pitanje Evropskom parlamentu, Evropskoj komisiji, Savetu ministara i njenoj najmoćnijoj članici Nemačkoj zbog čega tolerišu rehabilitaciju ustaštva u Hrvatskoj.

"Licemerno zvuče izjave evropskih zvaničnika kada se zalažu za mir, bezbednost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava u regionu a istovremeno dozvoljavaju da se u jednoj od njenih članica, između ostalog, podižu spomenici ustaškim zločincima, emituju proustaške emisije, koriste udžbenici sa ustaškom sadržinom i sasvim legitimno koristi ustaški pozdrav ''Za dom spremni''", ističe Linta.

Linta smatra da hrvatski političari ni ovaj put neće javno osuditi širenje mržnje i poziv na nasilje prema Srbima, niti će biti pronađeni i kažnjeni počinici.

tanjug.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter