Izvor:
05.03.2017 u 22:01
0

TAČI NAJAVIO: Vrlo brzo Bezbednosne snage postaju Oružane snage!

Predsednik Kosova Hašim Tači kaže da će "vrlo brzo" pokrenuti inicijativu za izmene zakona u cilju pretvaranja Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova.

Otvarajući manifestaciju "Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova" u kasarni "Adem Jašari", Tači je najavio da će inicirati izmene i dopune Zakona o Bezbednosnim snagama Kosova (BSK) kako bi ta formacija dobila ovlašćenja Vojske Kosova.

"Ova prirodna transformacija je u potpunosti ustavna i neophodna, kako bi BSK zvanično počeo proces učlanjenja u NATO. Zato pozivam članice NATO da nastave da pomažu BSK, onako kako su to činile i ranije", rekao je Tači dodajući da te izmene zakona neće uticati na misiju KFOR na Kosovu.

Ukazujući na potrebu čuvanja sećanja na "herojsko stradanje" porodice prvog komandanta OVK Adema Jašarija, premijer Kosova Isa Mustafa kazao je da se danas obeležava "dan žrtvovanja za domovinu".

"Porodica Jašari predstavlja jedinistveni slučaj u svetskoj istoriji. Sećaćemo se ovog datuma dok je veka, jer ne treba da zaboravimo da je sloboda skupa. Čuvaćemo sećanje na ovaj dan jer treba da budemo ubeđeni da imamo mnoge obaveze da radimo za mir ali i da bi odbranili slobodu", kazao je Mustafa.

Manifestacija "Epopeja OVK" obeležava se od 5. do 7. marta u znak sećanja na 52 člana porodice prvog komandanta te organizacije Adema Jašarija, koji su poginuli u sukobima sa snagama bezbednosti nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

b92.net
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter