Izvor:
06.03.2017 u 04:08
0

RUMUNI OPET PROTESTUJU: Hiljade demonstranata marširalo noseći američke zastave!

Kroz rumunsku prestonicu Bukurešt večeras je marširalo na hiljade demonstranata koji podržavaju rad institucije koja se bori protiv korupcije u toj zemlji i zahtevaju da državni organi budu oslobođeni od političkog mešanja, prenosi AP.

Agencija navodi da su učesnici protesta duvali u pištaljke i vuvuzele, mašući pritom rumunskim i američkim zastavama, dok su se okupljali na Trgu pobede gde se nalaze prostorije vlade, da bi potom marširali prema parlamentu.

Demonstranti su vikali "Rumunijo, probudi se!'''' i "Želimo pravdu" na poslednjem u nizu antivladinih i antikorupcijskih protesta koji traju već nedeljama u Rumuniji.


AP podseća da su masovni protesti započeli nakon, u međuvremenu ukinutog vladinog dekreta koji je dekriminalizovao određene oblike nezakonitog ponašanja zvaničnika.

Vlada levog centra i dalje planira da ovu meru uvede putem nacrta zakona koji parlament treba da usvoji.

Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter