Izvor:
06.03.2017 u 08:29
0

KURCOV PLAN: Srbiju, Gruziju i Egipat pretvoriti u migrantske logore!

Austrijski ministar za poslove Evrope, integracije i spoljnu politiku Evrope Sebastijan Kurc predložio je Evropskoj uniji formiranje izbegličkih centara van njene teritorije.

Kurc je u intervjuu visokotiražnom nemačkom dnevnom listu Bild precizirao da bi takvi centri trebalo da se otvore u Gruziji i na "Zapadnom Balkanu"!

Austrijanac, inače "veliki prijatelj Srbije i njenog premijera" rekao je da ti centri treba da budu pod pokroviteljstvom EU i Visokog komesarijata UN za izbeglice.

– Nije od principijelne važnosti gde će se tačno nalaziti, važno je da obezbeđuju zaštitu i da ljudi koji nastoje da u Evropu uđu nelegalno budu u njih usmeravani. Takvi centri mogu biti formirani u Gruziji, Egiptu ili u 'zapadnim balkanskim zemljama'.

Pod terminom "Zapadnog Balkana", zvaničnici EU podrazumevaju bivše zemlje SFRJ i Albaniju. Obzirom da su Slovenija i Hrvatska već u Uniji, među zemljama-kandidatima za Kurcov plan, ističu se Srbija i BiH, pošto Albaniju migranti zaobilaze u širokom luku, dok Crna Gora, verovatno, ne bi mogla da obezbedi potrebne kapacitete.

Na pitanje – treba li da za nelegalne migrante bude zatvorena "mediteranska ruta", Kurc je odgovorio potvrdno.

Za one koji podstiču migracije prema EU i u njih ulažu nemali novac, kao i za same izbeglice i migrante, "Balkanska ruta" je, posle mediteranske, najznačajnija, što znači da bi ona ponovo postala jedini put velike migracije azijskih i afričkih naroda u srce Evrope.

Na izjavu ministra spoljnih poslova Austrije, reagovao je i ruski senator Aleksej Puškov. On je rekao da predlog austrijskog ministra, najverovatnije, predstavlja ponudu da se izbeglice iz EU pošalju u Gruziju u zamenu za bezvizni režim.

– Biće zanimljivo videti da li će Gruzija moći da odbije EU? – napisao je puškom na svom Tviter nalogu.

Fakti.org, Pravda, Sputnjik
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter