Izvor:
09.03.2017 u 00:45
0

TAČI ZAPOMAŽE: Ubedite Srbe da prihvate formiranje vojske Kosova!

Predsednik Kosova Hašim Tači odgovorio je na zabrinutost SAD i NATO o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage.

On je na konferenciji za medije naveo da ovo nije “jednostrana odluka“ i da su BSK potpuno spremne da postanu vojska, prenosi “Koha“.

– Očekujem da NATO bude svestan ovoga i da ne brine o transformaciji znajući da su BSK trenirane od strane NATO i njenih članica. Ne govorim ovo kao direktan odgovor na zabrinutost NATO, sekretara Alijanse i SAD. Rekao je da je ovo jednostrana odluka, to nije tačno. Tri godine smo pokušavali da nagovorimo srpske poslanike da glasaju za ovo, ali Srbi nastavljaju da budu protiv – rekao je Tači.

Tači je naveo da će transformacija u "Vojsku Kosova" služiti miru u regionu i u svetu gde god budu tražili od Kosova da da svoj doprinos".

Kosovski predsednik se takođe zahvalio kosovskoj skupštini na podršci i izrazio uverenje da će premijer Isa Mustafa podržati predlog zakona.

– U ovom trenutku čitav politički spektrum na Kosovu, uključujući i civilno društvo i građane trebalo bi da budu ujedinjeni kako bismo završili ovaj proces koji u potpunosti zavisi od naših institucija. Predlog zakona o Vojsci Kosova ujedinio je političare na Kosovu i ojačao poverenje građana u naše institucije. Svi koji učestvuju u proceu moraju se potpuno posvetiti – naveo je Tači.

Govoreći o toma da Srpska lista neće glasati za zakon rekao je da taj problem postoji nekoliko godina i da su od "kosovskih saveznika" tražili da ubede poslanike sa te liste da budu za ustavne i zakonske promene.

b92.net
Foto:
Twitter/ItalyatNATO, NATO.INT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter