Izvor:
22.05.2016 u 03:39
0

MAKEDONIJA: Završen miran protest u Skoplju ispred Sobranja

Pristalice građanske inicijative "Protestujem" održale su i večeras miran protest u Skoplju, prenosi MIA.

Demonstranti su se okupili ispred sedišta Specijalnog javnog tužilaštva u znak podrške radu ove institucije.

Zatim su prošli pored zgrade Ministarstva pravde koju su gađali fabrom da bi protest završili ispred Sobranja.

Demonstranti traže ostavku predsednika Ðorđa Ivanova, kao i povlačenje njegove odluke o aboliciji odgovornih u aferi "Prisluškivanje"

Makedonski parlament usvojio je nedavno amandman na Zakon o pomilovanju, kojim se predsedniku Ðorđu Ivanovu daje mogućnost da poništi aboliciju za više od 50 političara i njihovih saradnika umešanih u skandal o prisluškivanju.

Opozicioni SDSM saopštio je, međutim, da ne prihvata selektivnu aboliciju, javila je tv Telma.

Poslanici makedonskog parlamenta odlučili su pre dva dana da otkažu vanredne parlamentarne izbore koji su bili zakazani za 5. jun, ali novi datum nije utvrđen.

To je drugi put da se u Makedoniji odlažu vanredni parlamentarni izbori koji bi trebalo da ovu zemju izvuku iz krize koja traje duže od godinu dana.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Civil Macedonia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter