Izvor:
21.04.2017 u 18:38
0

Evo dokaza da vlada svetom: SOROŠ IDE NA SASTANAK U EU I TRAŽI DA PRITISNU ORBANA!

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/soros.jpg?m=1469300916

Milijarder i filantrop Džordž Soroš sastaće se sa potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom i još dva komesara iduće nedelje kako bi razgovarali o novom mađarskom zakonu koji preti da zatvori Sorošev univerzitet u toj zemlji, dok opozicioni poslanici Mađarske zahtevaju od Ustavnog suda da ukine amandman za koji tvrde da namenski cilja univerzitet.
http://images.happytv.tv/var/resizes/timermans.JPG?m=1492774541

Portparolka Evropske komisije saopštila je u sredu da će se Timermans sastati sa Sorošem iduće nedelje zbog problema oko Soroševog univerziteta u Mađarskoj.

Evropska komisija zabrinuta je da Mađarska krši vladavinu prava i demokratske standarde, prenosi Rojters.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/soros-orban.jpg?m=1486750142
Mađarska opozicija danas je podnela žalbu protiv promene Zakona o visokom obrazovanju, koji je podnesen pre dve nedelje.

Kritičari zakona navode da takav zakon ograničava akademsku slobodu, prenosi AP.

Premijer Mađarske Viktor Orban kaže da je Sorošev univerzitet "prevara jer izdaje diplome prihvaćene i u SAD, gde se zvanično vodi u Njujorku iako tamo nema kampus i u Mađarskoj, gde funkcioniše od osnivanja 1991. godine.

Problemi oko univerziteta su, kako navodi AP, deo šire vladine kampanje protiv Soroša, za koga Orban kaže da radi protiv mađarskih interesa zbog toga što podržava migracije, protiv kojih Orban ima oštar stav.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter